Sijoittajat

Liiketoimintamalli

Liiketoimintamalli

Vuonna 2016 perustettu Witted tarjoaa ohjelmistokehityspalveluita digijärjestelmien kehityshankkeisiin (ohjelmistokehitys) ja rakentaa asiakkailleen digitaalisia kyvykkyyksiä (kasvukonsultointi). Palvelut on rakennettu tukemaan modernin digitaalisen asiakkaan tarpeita. Uskomme, että paras mahdollinen asiakaskokemus syntyy, kun yhtiö ymmärtää asiakkaan strategian ja adaptoituu IT-kumppanina palvelemaan asiakasta heidän toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Liikevaihtomme koostuu pääsääntöisesti aika- tai materiaaliperusteisena tehtävästä tuntityöstä tai näiden yhdistelmästä. Witted tarjoaa myös muita IT-palveluita, kuten ylläpito- ja hosting-palveluita sekä ohjelmistolisenssejä. Osa Wittedin tytäryhtiö Talented Growth Oy:n liikevaihdosta syntyy rekrytoinneista saatavista korvauksista, jotka liittyvät asiakkaan kasvukonsultointiin ja osaamisen rakentamiseen. Vuoden 2023 liikevaihdosta 96,9 % koostui ohjelmistokehityksestä ja 3,1 % kasvukonsultoinnista sekä rekrytoinnista.

Liikevaihdon jakauma tuotealueittain 2023

Tarjoamme asiakkaillemme kumppanuusmallia, jossa ohjelmistoja rakennetaan yhdessä asiakkaan johdolla. Suurin osa yhtiön asiakkaista on digitaalisuuden suhteen kypsällä tasolla, jossa niillä on kyvykkyys johtaa kehitystyötä itse. Kun asiakkaalta puuttuu kyky, osaaminen ja resurssit olla kehityksen ruorissa, se rakennetaan heille niin, että projektien ja hankkeiden päättyessä kyvykkyys on olemassa. Yhtiön tarjoamat projektit ovat tunnettujen kotimaisten ja kansainvälisten asiakkaiden hankkeita, joissa työtä pääsee usein tekemään rajat ylittävissä tiimeissä.

Wittedin asiakkaat ovat pääsääntöisesti pohjoismaisia yrityksiä Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa, mutta asiakkaita on myös Hollannista, Ranskasta, Yhdysvalloista ja muista EU-maista. Wittedillä on toimipaikkoja Helsingissä, Oulussa, Turussa, Tampereella, Oslossa, Tukholmassa ja Zagrebissa (Osakkuusyhtiö, Software Sauna d.o.o.). Yhtiössä työskentelee noin 500 henkilöä.

Witted-brändit Työskentelymalli Erikoistuminen Pääkohderyhmä Kilpailuetu pääkohderyhmälle
Mavericks Työsuhde Asiantuntija Kokeneet IT-asiantuntijat Palkka (pohja + provisio) + joustava työaika
Witted Partners Sopimussuhde Asiantuntija Asiantuntijayrittäjät ja PK-yritykset Henkilökohtainen palvelu ja projektitarjonta
Talented Työsuhde Asiakas Yritykset, jotka rakentavat omia IT-kyvykkyyksiä Markkinatieto ja yhteisö
NeXec Sopimussuhde Asiantuntija/asiakas Asiantuntijayrittäjät / keskisuuret ja suuret yritykset Projektitarjonta / Osaajien liiketoimintaosaaminenWittedin toiminta-ajatus

Me Wittedillä uskomme, että tulevaisuudessa jokaisesta yhtiöstä tulee ohjelmistoyritys, ja pyrimme varmistamaan, että asiakkaamme onnistuvat tässä muutoksessa. Tavoitteenamme on rakentaa menestyviä kehitystiimejä, joita asiakas johtaa. Wittedin maailmassa asiakkaan tulee olla kuskin paikalla digitaalisessa palvelukehityksessä, ei ohjelmistokonsultin. Projektiluontoisen sijasta työtä tulee tehdä jatkuvana kehitystyönä yhteismallilla asiakkaan kanssa, jolloin hyvin toimivat tiimit ja yhteistyö ovat keskiössä.

Kaikilla asiakkailla ei kuitenkaan ole syvällistä ymmärrystä siitä, miten digitaalista palvelukehitystä tehdään. Autamme digitaalisen kehittämisen osalta alkumatkalla olevia asiakkaita nostamaan omaa ohjelmistokehityksen osaamisen tasoaan, rekrytoimaan tarvittavaa sisäistä osaamista ja murtautumaan irti toimittajalukoista.

Ohjelmistoyritys kerrallaan luomme toimintaympäristön, jossa kehittäjien on hyvä työskennellä ja jossa palvelut menestyvät kansainvälisessä vertailussa.

Strategia

Tutustu strategiaamme

Markkina

Tutustu markkinaamme